З професійним святом!

Шановні викладачі, співробітники та здобувачі вищої освіти!

Щиро вітаю вас з Днем працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства! 

Понад тридцять років поспіль в останню неділю жовтня ми разом з представниками цих галузей відзначаємо спільне професійне свято. Адже наш навчальний заклад готує сучасних фахівців, від яких залежить комфорт і безпека пасажирів, своєчасність перевезень і надійність роботи цього потужного комплексу країни.

Тісно співпрацюючи з керівниками відомих автотранспортних підприємств і фахівцями багатьох інституцій, причетних до роботи дорожньої галузі та автотранспортної інфраструктури, що є ключовими й стратегічно важливими для вітчизняної економіки, вкотре переконуюся, скільки зусиль вони докладають для процвітання нашої держави та розвитку новітніх технологій. Але людський фактор, професіоналізм і відповідальність кожного працівника, кожного, хто знається у своєму ділі, завжди був і є надважливим.

Упродовж майже століття наш університет робить вагомий внесок у підготовку сучасних фахівців для цих пріоритетних галузей України.

Я вдячний усім і кожному, хто цьогоріч плідно працював, щоби контингент здобувачів нашого вишу був на належному рівні. Завдяки наполегливій роботі приймальної комісії та активності викладачів 2024 року студентську спільноту ХНАДУ поповнили понад 2000 випускників загальноосвітніх шкіл і гімназій, технікумів і коледжів, училищ і ліцеїв, а також магістрантів і докторів філософії на всіх освітніх рівнях.

Сьогодні нам справді є чим пишатися.

Як стратегічно важливий навчальний заклад, ХНАДУ гідно тримає марку провідного технічного ЗВО не лише в Україні, але й закордоном. Упродовж останніх років ми традиційно серед переможців всесвітніх і міжнародних рейтингів за видами діяльності та серед кращих закладів вищої освіти України за кількістю переможців всеукраїнського конкурсу «Молодий вчений року» і «Раціоналізатор року»; міжнародних, всеукраїнських і регіональних конкурсів студентських наукових робіт, а також за кількістю отриманих патентів.

Гордимося ми і своїм членством у Європейській асоціації університетів!

Традиційно стабільно високий результат показують наші науковці та здобувачі вищої освіти. Так, лише 2023 року в міжнародних наукових чемпіонатах, що проходили в Сполучених Штатах Америки та Об’єднаних Арабських Еміратах, наші колеги і вихованці вибороли 12 золотих, 22 срібні та 5 бронзових медалей.

А на перших Олімпійських Іграх з Науки, Освіти, Технологій та Мистецтва, що проходили цього літа в м. Дубай, ХНАДУ став лідером у командному заліку, здобувши дві золоті, срібну та бронзову нагороди, а також срібло в індивідуальному заліку.

Шановні колеги!

У цей святковий день бажаю всім вам вагомих здобутків у підготовці конкурентоспроможних фахівців і завжди бути відданими своїй справі!

Щиро вдячний вам за те, що, незважаючи на складну ситуацію в країні і нашому місті, попри об’єктивні труднощі сьогодення, ви залишилися вірними своїй алма-матер.  

Дякую за вашу самовіддану працю та високий професіоналізм!

Саме завдяки вам ХНАДУ пишається своєю молоддю, яка впевнено торує наукові стежки та блискуче підкорює професійні вершини, адже в сучасному світі інтелектуальний ресурс є основним рушієм розвитку суспільства. Тільки спираючись на розвинені освіту й науку, можна побудувати динамічну конкурентоспроможну економіку, здатну забезпечувати сталий розвиток і соціальну єдність суспільства. 

Зичу здобувачам вищої освіти нашого університету впевнено йти за покликом серця, безмежно любити свою професію та вдосконалювати знання, розкривати приховані таланти й сміливо втілювати найзаповітніші мрії в життя! Нашій країні сьогодні дуже потрібні перспективні та прогресивні юнаки і дівчата. Упевнений, що саме вам – молодим, креативним і амбітним людям, з новим світоглядом, творчим мисленням і активною громадянською позицією – під силу розвивати економічний та інтелектуальний потенціал держави, зберегти надбання поколінь і забезпечити гідне майбутнє України.

Хочу побажати вам великого натхнення для нових наукових пошуків і звершень, міцного здоров’я та професійного довголіття, родинного затишку й добробуту! 

Бажаю усім нам Перемоги й нових вагомих звершень в ім’я процвітання і розвитку України!

Зі святом вас!

 

Віктор БОГОМОЛОВ, ректор ХНАДУ, професор    


Nach oben